Framemaat tabel

Om te meten welke framemaat u moet kiezen voor uw (nieuwe) fiets begint u met het meten van uw binnenbeenlengte. Dit wordt gemeten vanad de grond tot kruishoogte. Het getal dat hieruit komt vermenigvuldigd u met 0,68. Verder is het belangrijk te kijken of het een fiets betreft met een verende zadelpen. Ik dit geval adviseren wij een maatje kleiner te kiezen. De zadelpen verhoogt de fiets namelijk met ongeveer 4 cm. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de framemaat, passend bij uw lengte.

Framemaat volwassenen

Framemaat kinderen

Voor kinderen is het ook belangrijk te kijken naar de lengte van het kind. Een goed middel om te kijken welk framemaat uw kindje nodig heeft is te kijken naar de kledingmaat. Ook de binnenbeenlengete geeft een goede indicatie. Bij kinderfietsen geven we de maat weer in inches. Dit is eigenlijk de maat van de band.

De juiste framemaat is echter niet alleszeggend over de juiste maat fiets. Ook het meest geschikte model van de fiets is belangrijk. Kom gerust langs in onze winkel, om zo precies te weten welke fiets het meest geschikt is voor u.