Fiets verzekering

 

U heeft de mogelijkheid om uw fiets alleen tegen diefstal te verzekeren. Maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreide Diefstal en BeschadigingPlus dekking!

Diefstal
Bij diefstal direct een nieuwe fiets. Met ANWB fietsverzekering komt alles weer goed. U bent volledig verzekerd tegen diefstal. Wordt uw fiets in de eerste drie jaar gestolen, dan krijgt u kosteloos direct een nieuwe. Van hetzelfde merk en hetzelfde type, ook bij prijsstijgingen. U gaat er dus nooit op achteruit.

Diefstal en BeschadigingPlus
Nagenoeg alle schade aan uw fiets is verzekerd. De uitgebreide dekking BeschadigingPlus bevat naast diefstal drie onderdelen, waarbij u en uw fiets in elke situatie goed verzekerd zijn.
Beschadiging
Als uw fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Gaat uw fiets binnen de eerste drie jaar door aanrijding of vandalisme totaal verloren? Dan levert uw tweewielerspecialist u een nieuwe.
Verhaalsrechtsbijstand
Ontstaat er tijdens het fietsen op uw fiets (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgt ANWB ervoor dat deze schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.
Ongevallen
U wilt er niet aan denken, maar raakt u blijvend invalide of komt u te overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets, dan keert ANWB uit aan u of uw nabestaanden.

Verzekeringsduur Drie- of vijfjaars verzekering
U kunt uw fiets verzekeren voor een vaste periode, namelijk drie of vijf jaar. Dat betekent dat u de premie voor die periode in een keer bij aanvang van de verzekering betaalt.

Doorlopende verzekering
U kunt ook kiezen voor de ANWB Doorlopende Fietsverzekering. Deze heeft een looptijd van een jaar. Bij het sluiten van de verzekering betaalt u een jaarpremie. Maandbetaling is ook mogelijk. Na een jaar ontvangt u automatisch een verlengingsvoorstel.
Extra voordelen van doorlopend
• Automatische verlenging.
• Na het eerste jaar op elk moment opzegbaar.
• Verzekering loopt door bij totaal verlies en een nieuwe fiets.
• Premiebetaling per jaar maar ook per maand (minimum premie € 4,-) mogelijk.

Premie berekenen
voor de drie of vijfjaars verzekering kunt u     Hier berekenen en afsluiten.                                        
voor de doorlopende verzekering kunt u        hier berekenen en afsluiten.
Alle premies zijn overzichtelijk te zien op de  ANWB Tarievenkaart 04-16

Voor alle fietsen
De ANWB fietsverzekering geldt voor alle soorten fietsen. Het maakt dus niet uit of u rijdt op een stadsfiets, sportieve fiets of E-bike. Tweedehands of gloednieuw. De E-bike heeft een eigen informatiefolder.

ANWB Pechhulp voor E-bikes
Pech onderweg komt ongelegen. Maar met de ANWB Pechhulp is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u, samen met uw E-bike naar een tweewielerspecialist gebracht of gratis vervoer van u en uw fiets.

Wilt u graag de brochures en de voorwaarden doornemen klik op de betreffende bestanden:
Brochure ANWB Fietsverzekering 03-15
Brochure ANWB E-bikeverzekering 03-15

ANWB voorwaarden fietsverzekering 3-en 5 jaars FTS UGD 03-16
ANWB voorwaarden doorlopende fietsverzekering DFT UGC 03-16
ANWB voorwaarden fietsverzekering FTS UGC 03-14
ANWB voorwaarden doorlopende fietsverzekering DFT UGB 03-14
Unigarant voorwaarden fietsverzekering FTS UGC 03-12
Unigarant voorwaarden doorlopende fietsverzekering DFT UGB 03-12