Victoria

Klik hier om de gehele collectie Victoria fietsen te bekijken
Je bent op zoek naar een nieuwe fiets? Of je wilt weten welke fietsen er te koop zijn en wat daarbij voor jou van belang zou kunnen zijn. Dan zit je bij ons goed. Wij geven onze klanten graag advies voor de aanschaf van een fiets. Uiteraard geheel vrijblijvend, en daarbij maakt het niet uit via welk kanaal je op zoek bent naar info. Bij VICTORIA ben je altijd welkom. Victoria – Het Duitse fietsmerk met een van de langste tradities op fietsgebied.

Meervoudig Testwinnaar

VICTORIA Fietsen onderscheiden zich al jaren in verschillende testen en tijdschriften. Soms als testwinnaar, soms met de titel beste prijs/kwaliteits verhouding.

 

Hoogwaardige Componenten

Onze producten onderscheiden zich door de hoge kwaliteit, wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige componenten bij de productie van onze fietsen. Daardoor bieden wij u lange levensduur en betrouwbaarheid.

 

Traditioneel merk

Wij zijn een traditioneel merk. Onze jarenlange ervaring en het continue doorontwikkelen heeft ons een enorme kennis gegeven waarmee wij u kunnen adviseren.

 
Trekking

VICTORIA fietsen – Onderweg naar de perfecte fiets

 

VICTORIA is je betrouwbare partner vóór, tijdens en ook na de aanschaf van je VICTORIA-fiets.

Onze producten onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit – voor de productie van onze fietsen worden uitsluitend hoogwaardige onderdelen gebruikt. En daardoor zijn onze fietsen uitermate duurzaam en betrouwbaar.

We zijn een traditioneel merk. Het merk VICTORIA gaat terug tot 1886 en dankzij ons voortdurende streven naar innovatie in al die jaren en onze knowhow, ben je bij ons verzekerd van een deskundig advies.

VICTORIA beschikt over een uitgebreid netwerk van handelaren, met name op het gebied van e-bikes. Daardoor ben je als klant niet alleen zeker van een goede beschikbaarheid van zijn onze producten, je kunt bij onze handelspartners ook rekenen op een uitgebreide service.

Wij hebben voor ieder gebruik een geschikt model. Ongeacht of je een fiets van VICTORIA zoekt voor gebruik in de stad, voor het maken van een avontuurlijke trektocht of een fietsvakantie – bij ons vind je de juiste fiets.

 
Die lange VICTORIA Fahrrad Tradition

De lange fietsgeschiedenis van VICTORIA

 

VICTORIA kan bogen op een lang en succesvol bestaan. Het merk begon al aan het einde van de 19e eeuw, in eigen fabriek in het Duitse Nürnberg, met de productie van de voorloper van de moderne fiets. De geproduceerde fietsen ontwikkelden zich al snel tot een geduchte concurrent van andere vervoersmiddelen, zoals de koets en paarden, en daarmee was de grondsteen gelegd voor de verdere groei van het merk. Zo begon men ook met de productie van talrijke gemotoriseerde voertuigen. De modellen werden afgestemd op de wensen en behoeften van een steedsmobieler wordende maatschappij. En dat doen we bij VICTORIA nog steeds. In de gouden jaren, midden van de vorige eeuw, volgden de succesmodellen elkaar snel op. Zo waren daar de fietsen met benzinemotor, zoals de Vicky, de Precosia en ook de sportievere Avanti. Vandaag de dag is VICTORIA, met een uitgebreid en veelzijdig assortiment van fietsen en e-bikes, een vooraanstaande speler op de markt.

De e-bikes en fietsen van VICTORIA bieden een hoge gebruikswaarde, kwamen al vaak als winnaar uit tests, en konden rekenen op talloze onderscheidingen. Een ander pluspunt van VICTORIA: alle modellen zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de erkende vakhandel. Je profiteert van:

 • een uitgebreid netwerk van handelaren die topservice bieden en je graag te woord staan
 • Speciaal opgeleide e-bike professionals (E-Punt vakhandel)
 • Veel verschillende uitvoeringen: we hebben modellen die aan de meest uiteenlopende eisen voldoen
 • Goede prestaties bij talrijke vergelijkingstests

 

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe fiets


Een nieuwe fiets kopen is nog een behoorlijke uitdaging. Daar komt nog het een en ander bij kijken. De oude vertrouwde damesfiets en/of de herenfiets hebben in de loop van de tijd toch enige verandering ondergaan, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Want tegenwoordig hebben we het tijdens het adviesgesprek met de vakman over watturen en vermogen, aandrijving en middenmotor. Om ervoor te zorgen dat je beslagen ten ijs komt, volgt hieronder een praktisch koopadvies.

Het omvangrijke assortiment van VICTORIA is een goede afspiegeling van wat er zich op de fietsenmarkt afspeelt. En dan zien we dat de e-bike momenteel het meest in de belangstelling staat, een fiets die bij ons uitsluitend via de vakhandel verkrijgbaar is. VICTORIA is er de afgelopen jaren in geslaagd een goede reputatie op te bouwen voor wat betreft de e-bike. Zo kwamen de fietsen bij talrijke tests als winnaar uit de bus en de diverse onderscheidingen voor de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zijn hier een indrukwekkend bewijs van. De hoogwaardige uitvoering maakt de fietsen buitengewoon betrouwbaar en is bovendien het bewijs van de hoge eisen die wij zelf aan ons premiummerk stellen.

 

Soort fiets – welke VICTORIA past bij welk gebruik

 

Het gaat tenslotte om jou en je nieuwe fiets. De belangrijkste vraag die je je moet stellen is: waar en hoe ga je de fiets gebruiken? Afhankelijk van het antwoord op deze vraag, kun je bepalen welke fiets van VICTORIA voor jou in aanmerking komt. Daarnaast is het ook belangrijk om te beslissen of je uitsluitend op eigen kracht of met ondersteuning van een motor wilt fietsen. Lengte, lichaamsbouw en gewicht spelen uiteraard ook een belangrijke rol. Op basis van deze informatie kan de vakman bepalen welk model en welke framemaat voor jou geschikt zijn.

Leuk om te weten: in Duitsland worden jaarlijks circa 4 miljoen nieuwe fietsen verkocht, het merendeel daarvan zijn trekkingbikes; bij VICTORIA vind je deze fiets als e-bike Trekking-serie.

 

Soorten fietsen: voor ieder gebruik de juiste fiets

 

Urban, City- of trekkingbike, retro fiets  of e-bike – er zijn fietsen in alle soorten en maten. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste fiets.

Das Cityrad

Citybikes

 

Bij de klassieke stadsfiets komt comfort op de eerste plaats en daarom heeft dit type fiets een lagere instap dan een trekkingbike. De fiets heeft een lager frame dat het opstappen gemakkelijker maakt en is daarom van oudsher bijzonder in trek bij vrouwen. De fiets biedt een rechte, ontspannen en aangename zithouding. De relatief brede banden, spatborden, de bagagedrager en de verlichting die aan de wettelijke eisen voldoet, staan garant voor een hoog comfort tijdens de dagelijkse ritjes en de langere fietstocht tijdens het weekend. De citybikes van VICTORIA zijn allemaal uitgerust met een onderhoudsarme naafversnelling en een terugtraprem. Het zachte, brede zadel biedt een aangenaam zitcomfort. Voor wat betreft kwaliteit en uitvoering stelt de citybike wellicht minder hoge eisen, want dit type fiets moet bovenal een betrouwbare begeleider in het stadsverkeer zijn die je altijd probleemloos van A naar Z brengt.

 • Lage instap
 • Comfortabel
 • Rechte en aangename zithouding
 • Onderhoudsarme techniek
Das Trekkingbike

Trekkingbikes

 

De trekkingbike, eerder meestal toerfiets genoemd, is zowel bij vrouwen als mannen bijzonder in trek. De fiets is vooral populair bij fietsers met een actieve, sportieve levensstijl. Want dit type fiets houdt van langere afstanden en is bijvoorbeeld heel geschikt voor het maken van fietstochten in het weekend. De doelgroep is doorgaans geïnteresseerd in de technische details van de fiets.

 • De trekkingbike was in 2016 in Duitsland het meest verkochte fietstype.
 • Voor de actieve, sportieve fietser
 • Bagagedrager geschikt voor fietstassen
 • Sportieve kettingversnelling
 • Onderhoudsarme naafversnelling met Gates-riem
Das Retro-Fahrrad

Retro fietsen

 

Retro fietsen zijn net als citybikes vanwege het nostalgische frame bijzonder in trek bij vrouwen voor het afleggen van de dagelijkse ritjes. Voor deze groep speelt bij de aanschaf van de VICTORIA-fiets zowel de kwaliteit en het uiterlijk, alsook een uitgebreid advies in de winkel een belangrijke rol. Net als bij de citybikes van VICTORIA worden voor de retro-modellen uitsluitend hoogwaardige en onderhoudsarme naafversnellingen van Shimano gebruikt. En uiteraard zijn de solide fietsen geschikt voor dagelijks gebruik en zijn ze voorzien van spatborden, een stevige bagagedrager bij sommige modellen voor en achter, en een veilige verlichting die aan de wettelijke voorschriften voldoet.

Das E-Bike

E-bikes

 

De ogen zijn momenteel vooral gericht op de e-bike, ofwel de elektrische fiets. Het marktaandeel van deze fietsen wordt jaarlijks groter en inmiddels is één op de vijf in Duitsland verkochte fietsen een fiets met elektrische aandrijving. Voor vrijwel ieder fietstype bestaat er nu ook al een model met elektrische ondersteuning. De meeste daarvan zijn de zogeheten pedelecs, een fiets waarvoor geen rijbewijs nodig is en waarmee je tot 25 km/h ondersteund kunt fietsen. De gebruikerscategorie die voor een e-bike kiest wordt steeds groter; van scholieren tot 70-plussers. De redenen voor de aanschaf van een e-bike lopen uiteen, maar in zijn algemeenheid spelen factoren als fietsplezier en het zonder al te veel inspanning kunnen afleggen van langere afstanden een belangrijke rol. De pedelec is ideaal voor gebruik naar het werk, voor het doen van een boodschap en/of een gezellig fietstochtje. Dat je niet voor alles de auto hoeft te pakken, maar gewoon even snel op de elektrische fiets stapt, is voor veel mensen een bijkomend voordeel.

VICTORIA is niet alleen een producent van e-bikes van het eerste uur, maar is er ook in geslaagd om uit te groeien tot een bekende naam in dit segment . Dit laat zich o.a. verklaren door de goede resultaten die we behaalden en nog steeds behalen in de verschillende vergelijkingstests. Zo kwam het merk al vele malen als testwinnaar uit de bus en waren er awards voor de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast is er ons netwerk van erkende fietsspecialisten, die allemaal zijn aangesloten bij ons E-Punt concept, en de verkoop en service van deze speciale categorie verzorgen.

Wie voor een elektrische fiets van VICTORIA kiest, kan er zeker van zijn dat hij/zij een technisch uitstekend en betrouwbaar product koopt.

VICTORIA E-Bike Modellübersicht

De e-bikemodellen 2019 van VICTORIA

 

Het interesse voor de elektrische fiets neemt jaarlijks toe. We geven een overzicht van onze e-bikes, zoals de e-trekkingbike (e-Trekking), onze premium e-bikes (eManufaktur), eFolding, de stijlvolle citybikes (eUrban), de klassieke e-bike, ons instapmodel (eClassic), onze retro fietsen (eRetro) en onze serie voor woon-werkverkeer voor de pendelaar, die soms iets meer haast heeft en snelheden tot 45 km/h wil kunnen halen (eSpezial).

eTrekking

eTrekking

 

De e-bike Trekking-serie neemt het grootste deel van het VICTORIA pedelec-assortiment voor zijn rekening. Alle modellen in deze categorie zijn uitgerust met een middenmotor van het merk Bosch. De topmodellen in het e-trekkingsegment zullen in de toekomst zijn voorzien van een volledig in het frame geïntegreerde Bosch PowerTube-accu.

De eTrekking-serie is ideaal voor de fietser met een actieve levensstijl en hart voor de natuur, kortom: mensen die zich geregeld de vraag stellen “Pak ik vandaag de auto of toch liever de fiets?” Het speelt voor hen geen rol of het gaat om een trip door het park, een uitgebreide fietstocht in het weekend of een twee weken durende fietsvakantie in Frankrijk. De fiets is van oudsher onlosmakelijk verbonden met mobiliteit – zonder en tegenwoordig ook met motor. Gemak dient tenslotte de mens.

eManufaktur

eManufaktur

 

Onze e-bikes uit de Manufaktur-serie werden met de prestigieuze Red Dot Award voor productdesign onderscheiden vanwege het hoge comfort en het fraaie design van de fietsen. De eManufaktur biedt topkwaliteit met een fraai design dat met veel oog voor detail is afgewerkt. En in tegenstelling tot het gewicht van onze andere VICTORIA fietsen (140 kg), is de eManufaktur geschikt voor een toegestaan totaalgewicht van fiets, berijder en bagage van maar liefst 170 kg.

 

eUrban

 

Voor de liefhebber van een citybike met een minimalistisch design en een cleane look zijn de fietsen uit onze eUrban-serie ideaal. Met deze e-bikes kom je in de stadsjungle altijd goed voor de dag. De eUrban is een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer of de auto; voor woon-werkverkeer in en buiten de stad, de rit van en naar school, het doen van een snelle boodschap etc.

eClassic

eClassic

 

Als je voor een voordelige prijs in de wereld van de e-bikes wilt stappen, dan is de eClassic-serie ideaal voor jou, want ons instapmodel van hoge kwaliteit, kost slechts € 1.499. Dit is de ideale keuze voor prijsbewuste mensen die toch ook willen profiteren van de geïntegreerde rugwind. Daarnaast kun je uiteraard vertrouwen op een deskundig advies en een uitstekende aftersales-service.

eRetro

eRetro

 

Net als bij de eClassic bieden we ook e-bikes in retro-look. De eRetro is een voordelig instapmodel in de door Bosch-motoren aangedreven fietswereld. De fiets is volledig afgestemd op de vrouw die houdt van een bijzondere, stoere, maar toch ook elegante retro-look, en daarbij wil kunnen rekenen op moderne techniek.

 

eSpezial

 

Het mag dan zo zijn dat de speed pedelec nog maar een klein marktaandeel heeft weten te veroveren, deze snellere e-bike is daardoor niet minder interessant. Deze variant met elektromotor voor snelheden tot 45 km/h is perfect voor pendelaars en mensen die altijd haast hebben. Vanwege de snelheid is het dragen van een helm uit veiligheidsoverwegingen verplicht.

VICTORIA fietsen: een uitgebreid retailnetwerk en een betrouwbaar E-Punt concept

 

Door de snelle opkomst van elektrische fietsen is de traditionele fietswerkplaats veranderd in werkplaats met technisch geavanceerd gereedschap. Het staat er vol met diagnoseapparatuur en ook de nieuwste software behoort inmiddels tot de standaarduitrusting. E-bikers kunnen rekenen op erkende werkplaatsen die kwaliteit bieden. Onze betrouwbare partners bieden de klant naast technische knowhow ook een uitstekende klantenservice – vóór, tijdens en na de aanschaf van een e-bike. VICTORIA beschikt met de talrijke E-punten over een uitgebreid netwerk van erkende fietsspecialisten, die regelmatig training volgen bij het moederbedrijf Hermann Hartje KG op het gebied van producten, gebruik van hard- en software, service, reparatie etc. En dat doen ze al vele jaren achter elkaar.

Bekijk hier de gehele collectie Victoria fietsen.

Twijfelt u nog welke Victoria E-bike u wilt aanschaffen? Of hebben wij de E-bike die u in gedachte heeft niet op voorraad? Bezoek dan eens het Hartje Experience center in Zutphen.
Vanaf oktober 2018 bent u van harte welkom de 2019 modellen te bezichtigen en een proefrit te maken.

Hekkehorst 30, 7207 BN Zutphen