Skip to content

Klantenservice

Is er iemand jarig en je weet niet wat je voor hem of haar moet kopen maar hij of zij is wel aan het sparen voor een nieuwe fiets of accessoires voor een fiets.
Koop dan een cadeaubon bij RipperdaTweewielers!
U kunt elk gewenst bedrag op de cadeaubon laten zetten en de cadeaubon blijft gewoon geldig tot dat het volledige bedrag is besteed bij ons.

Een fiets aankopen via FietsDirectPlan
Een fiets kopen maar deze gespreid betalen? Dat kan, onze fietswinkel is namelijk dealer van FietsDirectPlan. FietsDirectPlan is marktleider in flexibele betaaloplossingen voor aankopen bij de vertrouwde fietsspecialist bij jou in de buurt.

Ga naar www.fietsdirectplan.nl kies Ripperda tweewielers als dealer, maak een berekening en doe jouw aanvraag. Na goedkeuring krijg je het aangevraagde bedrag voor de aankoop op jouw bankrekening gestort en betaal je zelf de aankoop.

Voordelen:

 • Voor aankoop van € 1.000 tot € 10.000
 • Aanvraag en afhandeling eenvoudig en snel online
 • Kies zelf jouw looptijd en maandbedrag
 • Aankoop bij bekende en vertrouwde fietsenspecialist
 • Je wordt direct volledig eigenaar van jouw nieuwe fiets
 • Mogelijkheid om boetevrij eerder af te lossen
 • Gespreide betaling is dus mogelijk bij Ripperda tweewielers via FietsDirectPlan! Maar let wel op, geld lenen kost geld.

Om te meten welke framemaat u moet kiezen voor uw (nieuwe) fiets begint u met het meten van uw binnenbeenlengte. Dit wordt gemeten vanad de grond tot kruishoogte. Het getal dat hieruit komt vermenigvuldigd u met 0,68. Verder is het belangrijk te kijken of het een fiets betreft met een verende zadelpen. Ik dit geval adviseren wij een maatje kleiner te kiezen. De zadelpen verhoogt de fiets namelijk met ongeveer 4 cm. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de framemaat, passend bij uw lengte.

Framemaat kinderen

Voor kinderen is het ook belangrijk te kijken naar de lengte van het kind. Een goed middel om te kijken welk framemaat uw kindje nodig heeft is te kijken naar de kledingmaat. Ook de binnenbeenlengete geeft een goede indicatie. Bij kinderfietsen geven we de maat weer in inches. Dit is eigenlijk de maat van de band.

Framemaat volwassenen

De juiste framemaat is echter niet alleszeggend over de juiste maat fiets. Ook het meest geschikte model van de fiets is belangrijk. Kom gerust langs in onze winkel, om zo precies te weten welke fiets het meest geschikt is voor u.

Zo werkt het

Onderzoek wijst het uit: wie regelmatig fietst, zit beter in z’n vel, presteert beter en wordt minder snel ziek. En hoe meer fietskilometers, des te minder autokilometers u maakt. Alle reden om fietsen via het werk zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zeker nu een fiets leasen heel fiscaalvriendelijk is. Leasefiets helpt u op weg!

Zie ook https://www.lease-a-bike.nl/ of https://www.leasefiets.nl/ waar wij op aangesloten zijn.

Voordelen als werkgever:

 • Zorg voor meer gezonde kilometers en vitale werknemers
 • Stimuleer fietsen door bij te dragen in de leasekosten
 • Verminder CO2-uitstoot
 • Maak een goede fiets bereikbaar voor een vast laag maandbedrag
 • Maak gebruik van fiscaalvriendelijke leasevarianten
 • Snel en eenvoudig geregeld
 • Leasefiets regelt onderhoud, reparaties, verzekering en 24-uur pechdienst.
 • Uitstekend argument bij het werven en behouden van goede werknemers

Meer weten over zakelijk leasen als werkgever? Kijk dan op de pagina voor werkgevers.

Voordelen als werknemer

 • Elk type fiets is mogelijk, ook een (high speed) e-bike!
 • Geen hoge aanschafkosten
 • Geen zorgen over onderhoud en reparatie
 • Met de fiets naar het werk is beter voor je conditie
 • Nooit meer in de file
 • Nooit meer parkeerproblemen

Meer weten over zakelijk leasen als werknemer? Kijk dan op de pagina voor werknemers.

Bestel hier een nieuwe fietssleutel

Bij aankoop van een fiets krijgt u altijd twee sleutels. Raakt u een fietssleutel kwijt, bestel dan gelijk een nieuwe sleutel. Dit kan gewoon online. U kunt dit eenvoudig zelf doen.

Bestel hier een nieuwe fietssleutel van Abus, Axa of Trelock

U kunt hier online een originele fietssleutel bijbestellen voor fietssloten van Abus en Axa-Basta. Om te kunnen bestellen heeft u alleen het juiste sleutelnummer nodig. U vindt het sleutelnummer altijd op de (reserve)sleutel, uw garantiekaart of op de polis van uw fietsverzekering. Het nummer bestaat uit cijfers en/of letters.

Bestel Abus sleutel       Bestel Axa sleutel       Bestel TreLock sleutel

Is uw fiets verzekerd tegen diefstal?

Let op! l Als uw fiets wordt gestolen, heeft u ook 2 originele sleutels nodig voor de verzekering!

Heeft u een sleutel bijbesteld en heeft u een fietsverzekering? Geef dit dan direct aan de verzekeringsmaatschappij door. Bij diefstal van uw fiets moet u namelijk twee originele fietssleutels aan de verzekeringsmaatschappij kunnen overleggen. De reservesleutel die u ontvangt, is gemerkt met een C van “copy”.

U heeft de mogelijkheid om uw fiets alleen tegen diefstal te verzekeren. Maar u kunt ook kiezen voor de uitgebreide Diefstal en BeschadigingPlus dekking!

Diefstal
Bij diefstal direct een nieuwe fiets. Met ANWB fietsverzekering komt alles weer goed. U bent volledig verzekerd tegen diefstal. Wordt uw fiets in de eerste drie jaar gestolen, dan krijgt u kosteloos direct een nieuwe. Van hetzelfde merk en hetzelfde type, ook bij prijsstijgingen. U gaat er dus nooit op achteruit.

Diefstal en BeschadigingPlus
Nagenoeg alle schade aan uw fiets is verzekerd. De uitgebreide dekking BeschadigingPlus bevat naast diefstal drie onderdelen, waarbij u en uw fiets in elke situatie goed verzekerd zijn.

Beschadiging
Als uw fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Gaat uw fiets binnen de eerste drie jaar door aanrijding of vandalisme totaal verloren? Dan levert uw tweewielerspecialist u een nieuwe.

Verhaalsrechtsbijstand
Ontstaat er tijdens het fietsen op uw fiets (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgt ANWB ervoor dat deze schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Ongevallen
U wilt er niet aan denken, maar raakt u blijvend invalide of komt u te overlijden als gevolg van een ongeval met uw fiets, dan keert ANWB uit aan u of uw nabestaanden.

Verzekeringsduur Drie- of vijfjaars verzekering
U kunt uw fiets verzekeren voor een vaste periode, namelijk drie of vijf jaar. Dat betekent dat u de premie voor die periode in een keer bij aanvang van de verzekering betaalt.

Doorlopende verzekering
U kunt ook kiezen voor de ANWB Doorlopende Fietsverzekering. Deze heeft een looptijd van een jaar. Bij het sluiten van de verzekering betaalt u een jaarpremie. Maandbetaling is ook mogelijk. Na een jaar ontvangt u automatisch een verlengingsvoorstel.

Extra voordelen van doorlopend

 • Automatische verlenging
 • Na het eerste jaar op elk moment opzegbaar
 • Verzekering loopt door bij totaal verlies en een nieuwe fiets.
 • Premiebetaling per jaar maar ook per maand (minimum premie € 4,-) mogelijk.

Premie berekenen
voor de drie of vijfjaars verzekering kunt u Hier berekenen en afsluiten.
voor de doorlopende verzekering kunt u hier berekenen en afsluiten.
Alle premies zijn overzichtelijk te zien op de ANWB Tarievenkaart 04-16

Voor alle fietsen
De ANWB fietsverzekering geldt voor alle soorten fietsen. Het maakt dus niet uit of u rijdt op een stadsfiets, sportieve fiets of E-bike. Tweedehands of gloednieuw. De E-bike heeft een eigen informatiefolder.

ANWB Pechhulp voor E-bikes
Pech onderweg komt ongelegen. Maar met de ANWB Pechhulp is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u, samen met uw E-bike naar een tweewielerspecialist gebracht of gratis vervoer van u en uw fiets.

Wilt u graag de brochures en de voorwaarden doornemen klik op de betreffende bestanden:

Je fiets ombouwen tot een elektrische fiets kan goedkoper zijn dan de aanschaf van een nieuwe e-bike. Elektrische fietsen zijn vrij prijzig maar als u een goede fiets heeft kan het ook interessant zijn om deze te laten ombouwen. Ook speciale fietsen zoals driewielers, bakfietsen, tandems en ligfietsen zijn om te bouwen. Ripperda tweewielers doet dit graag voor u! Voor de ombouwsets werken we samen met Power bike, een bedrijf met veel ervaring en een ruim assortiment. Wij gaan aan de slag met uw wensen en verwachtingen! Op basis van de mogelijkheden betreft de motor, display en accu’s stellen we samen dé perfecte ombouwset voor uw fiets samen. Als u een keuze heeft gemaakt, bouwen wij uw vertrouwde fiets om naar een mooie, nieuwe elektrische fiets.

Back To Top